Kvóta pro pracovníky z Filipín se zvýší o 3 tisíce míst

Zájem o zaměstnávání občanů z Filipín v České republice roste. Existují ovšem bariéry, které jejich zaměstnávání brání. Kromě administrativní náročnosti je to čekací doba spojená s podáním žádosti o zařazení do programu ‚kvalifikovaný zaměstnanec', která dosahuje až tří měsíců. 

Doba čekání může způsobit prodlevy v náboru pracovníků a ovlivňuje tak pružnost a efektivitu podnikatelských záměrů. Především v oblastech s rychlými cykly, jako je gastronomie nebo stavebnictví, může taková čekací doba způsobit problémy.

Vláda České republiky se tuto situaci snaží aktivně řešit a usiluje o zlepšení a zefektivnění procesu. Od ledna 2024 se tak má zvýšit kvóta pro přijímání žádostí o zaměstnání občanů z Filipín o 3 tisíce míst. Toto navýšení by mělo výrazně pomoci českému pracovnímu trhu, protože umožní rychlejší a pružnější obsazování pracovních pozic potřebných pro chod ekonomiky.

Zvýšení kvóty přinese několik zásadních výhod

  1. Rychlejší proces schvalování žádostí sníží pro zaměstnavatele dobu čekání na nové pracovníky – to je zvláště důležité v době, kdy poptávka po určitých typech pracovních sil převyšuje nabídku, například před sezónou a v sezóně. 
  2. Snížení čekací doby přispěje k větší konkurenceschopnosti České republiky na globálním pracovním trhu a zvýší atraktivitu země pro zahraniční investory a společnosti.

Spring Walk tuto situaci bude nadále sledovat nejen z hlediska pracovního trhu, ale také z perspektivy právních a sociálních aspektů spojených s migrací pracovních sil.

Čtěte poslední novinky,
které jsme pro vás sepsali

Právní aspekty vysílání cizinců do České republiky za účelem poskytnutí služby

15.2.2024

Novinky

Výkon pracovní činnosti cizincem – myšleno občanem třetí země – na území členských států Evropské unie podléhá specifickým pravidlům každé jednotlivé země. Co k takovým pravidlům může patřit?

Číst více

Jak postupovat při výběru pracovní pozice pro cizince ze třetí země

13.12.2023

Novinky

Jak minimalizovat rizika spojená s žádostí o zaměstnání cizince a usnadníte si celý proces. Ušetříte tak i měsíce čekání na administrativní úkony. Přečtěte si, jak postupovat.

Číst více

Kvóta pro pracovníky z Filipín se zvýší o 3 tisíce míst

11.12.2023

Novinky

Zájem o zaměstnávání občanů z Filipín roste. Existují ovšem bariéry, které jejich zaměstnávání brání.

Číst více
zobrazit všechny články

Jsme tu pro vás. Poradíme vám na dálku nebo si domluvíme schůzku, kde všechno do detailu probereme.

+420 533 555 353

Pracovní dny od 9 do 17 hodin.

karta@springwalk.cz
Děkujeme! Vaše zpráva byla úspěšně odeslána.
Omlouváme se, ale formulář se nepodařilo odeslat. Vyzkoušejte to prosím později nebo nám napište na e-mail karta@springwalk.cz

© 2024 Spring Walk

Web vytvořili go bananas